Är EU-valet ointressant?

Det spekuleras friskt kring deltagandet i det kommande Europaparlamentsvalet den 7 juni. Det finns en "spiraleffekt" som just nu verkar negativt.

Folk i allmänhet upplever inte att Europafrågorna berör - Medierna tycker att frågor som inte berör saknar redaktionellt intresse - De politiska partierna diskuterar andra frågor eftersom varken väljarna eller medierna verkar intresserade.

När få politiker talar om EU - desto färre blir diskussionerna kring köksborden och på arbetsplatserna - eftersom ingen för debatt så väljer medierna att ta upp andra frågor.

Samspelet mellan de politiska debatterna, det som rör sig i de dagliga diskussionerna och vad medierna tar upp ingår i ett "triangeldrama".

Vad behövs? En skandal som väcker medierna? Knappast önsvärt.

Min slutsats blir helt enkelt: Om inte de politiska partierna driver på Europafrågorna så blir det ingen annan som gör det.

Annars kommer vi nog att konstatera att vi går mot röstdeltagande runt 25%.

Europaparlamentsvalet, EU-valet

Josef Boberg

<A HREF="http://www.redicecreations.com/article.php?id=5644"><strong>Apropå EU</strong></A>...

bob

De kandidater som finns I EU-valet har alla blivit utvalda av politrucker inom respektive parti och for de flesta ar det enbart en valavlonad dronartillvaro som lockar.

De Lo arbetare som blivit av med hundra miljoner som utbetalts som fantasiersattning for en direktor kan visa sitt missnoje genom att ej rosta pa de politrucker som finns pa de valbara platserna. Mona Sahlin har utsett Marita Ulvskog som ar aktiv EU motstandare och som under alla ar i politiken obstruerat arbetet dar men nu da det galler en hogavlonad plats med arbetsfri dronartillvaro da blev det plotsligt intressant och da skall hon ha den. Hon har enbart fatt platsen som ren forsorjning. Lon 145 000 kronor efter skatt och fantasipension. DU betalar.

Vem har ringaste intresse att se till sa at hon kommer till Brussel?

Rosta inte pa henne, valj en kandidat som gor nagot for dig i EU.