Politiker måste visa empati

Oron är stor för många sjuka som riskerar att bli utförsäkrade. Igår tog riksdagen några ändringar som visserligen mildrar sjukregler något, men det finns mycket kvar att göra. Det som gjort många upprörda är bristen på empati som en del politiker visar. Politiker är förtroendevalda och har fått uppdraget att representera väljarna, men tyvärr verkar det som att vissa glömmer bort att de är medborgarföreträdare och istället blir riktiga "systemkramare".
Jag är glad för att Göran Hägglund visat mod och empati och erkänt att regeringen har missat en hel del i handläggningen av ärendet kring de nya sjukreglerna. Det känns skönt att det åtminstone finns en minister som visar att han har hjärtat på rätt ställe.
Att Kristdemokraterna gör skillnad visar sig gång på gång och Lars Gustafsson har en stor uppgift i socialförsäkringsutskottet. Fler kristdemokrater i riksdagen och det skulle bli en medmänskligare politik. Flera kommentatorer skriver med anledning av att de röd-gröna leder opinionen att hanteringen av sjukförsäkringarna har varit en belastning för regeringen. Men än finns det tid för att visa mod och göra ytterligare ändringar och visa empati.

DN, Göran Hägglund, Expressen, Lars Gustafsson, SvD