Bryssel nästa!

Idag var det en inspirerande utbildningsdag för Kristdemokraternas Europaparlamentskandidater. Nu är fokus riktad mot valet den 7 juni. Under dagen har vi mött duktiga föreläsare som belyst olika aspekter av Kristdemokraternas EU-politik och hur man lägger upp en valkampanj.

Några korta tankar efter att ha matats med massor av tankar:

Kristdemokraterna behövs i Bryssel

För barnens skull
- Ska vi ge våra barn och barnbarn en bättre värld så har vi massor med arbete att göra. Om vi inte med gemensamma medel får stopp på klimathotet så har vi knappast en värld att lämna vidare. Ett exempel från dagen: Om isen på Grönland smälter höjs havsvattennivån drastiskt och ett antal av världsstäderna dränks.

För miljöns skull
- Miljö handlar inte bara om de stora klimatfrågorna utan också hur vi lever bor och reser. Den mänskliga kroppen utsätts ofrivilligt med negativ påverkan genom miljöutsläpp, men tyvärr så orsakar också bruket och missbruket av alkohol, tobak och narkotika stora skador. En av Kristdemokraternas viktigaste EU-frågor handlar om alkoholpolitiken Vi måste få ett narkotikafritt samhälle och minimera bruket av alkohol.

För trygghetens skull
Alla längtar efter trygghet. Det finns så mycket av oro och problem och folk längtar efter lösningar. Kristdemokraterna vill driva rätts- och säkerhetsfrågor. Man måste kunna känna trygghet i att vistas ute bland andra människor och det är sjukt att vi måste låsa in oss i våra hem och utrusta dem med en massa larm osv. Vi behöver varandra för att skapa trygghet., men vi behöver också fler poliser.

Vi reste från utbildningsdagen i Stockholm, inspirerade och utmanade. Nu kommer vi att ge järnet för att Ella Bohlin och förhoppningsvis fler svenska kristdemokraterna får chansen att påverka Europas framtid. 
Lilith Svensson

Ja det var en riktigt toppendag, kände mig alldeles fullmatad.Vi ses väl i Bryssel på nästa del av utbildningen

Sniffaren

Om Christina Doctare, Tuve Skånberg, Holger Gustafsson, (Alf Svensson) eller Inger Davidson hade haft en större chans än en snöboll i helvetet att bli valda hade jag inte tvekat en sekund. Men en ung tjej, knappt torr bakom öronen, med erfarenhet som väger mindre än en fjäder i det stora EU sammanhanget!Jag tar mig för pannan och frågar:

Vad vill Kristdemokraterna uträtta med Ella Bohlin?