Idag avgörs det!

Prognoserna om EU-valet har duggat tätt de senaste dagarna. Spekulationer om vinnare och förlorare pågår för fullt. I kväll får vi reda på hur det gått.

Kristdemokraterna har gjort en stor insats över hela landet. Mängder av engagerade partiarbetare har uppmanat väljarna att lägga sin röst på Kristdemokraterna.

Personvalet har fått ett starkare genomslag i detta val än tidigare. Samtidigt så är det i första hand ett parti som man väljer och inte en person. Därför ska man noga ta del av är partiets värdegrund, vilken ideologi som det bygger på.

Kristdemokraterna har en stark värdegrund där man tydligt tar ställning i frågor om familjens betydelse, människans lika och unika värde, vikten av att beslut fattas på effektivaste nivå, att företagen får gynnsamma villkor, att vi står upp för den som inte själv kan göra sin röst hörd, att vi delar vår välfärd, att vi har en human flyktingpolitik, att vi tar ansvar för de som är sjuka, att äldre får en guldkantstillvaro osv... Listan kan göras lång.

Om du ännu inte har röstat. Titta först på partiets grund, därefter på enskilda kandidater.

Ödmjukt, men frimodigt säger jag: Rösta på en kristdemokrat. Vi har en värdegrund som bygger morgondagens rättvisa samhälle och har ett stort antal förtroendeingivande kandidater.

Vill du läsa mer om spekulationerna i media. Här är några tips: Aftonbladet, DN, Expressen, GP, SvD