EU-debatt i Herrljunga

Det är verkligen roligt att vara ute på gymnasieskolor och möta alla frågor som den unga generationen har. Det är 335 930 nya väljare i detta val (163 061 kvinnor och 172 869 män) och de har massor med frågor. Ibland sägs det att ungdomar inte är intresserade av politik, men det är inte den bild man får då man besöker skolor. Det är nog så att det traditionella partiarbetet inte intresserar, men åsikter det har den unga generationen.

Idag var det debatt i Herrljunga. Aulan fylld med Samhällsvetare som hade massor med frågor. Den första handlade om jordbrukspolitiken och vad vi anser om CAP. Jodå, Herrljunga ligger mitt på västgötaslätten och där finns massor med bönder. Denna första fråga satte ribban och sedan blev det massor med frågor kring både stort och smått.

Några i publiken tyckte att det var för få unga som släpptes fram på listorna. Känns därför extra skönt att veta att Kristdemokraterna har valt att ta med många unga på listan inför Europaparlamentsvalet. Dessutom finns en del äldre och på så sätt återspeglar listan olika väljare.

Jag tror att detta val kommer att avgöras genom "kryssen". Vi får se när valmyndigheten räknat samman resultaten.