Ta hand om varandra

Under de senaste dagarna har jag deltagit i tuffa budgetsamtal. I Skövde ingår jag i majoriteten (Allians för Skövde, KD,M,C,och FP) och i Västra Götalandsregionen är vi tyvärr i opposition eftersom FP, C och S regerar tillsammans.

Skatteintäkterna är mycket lägre än vad vi räknade med då vi la budgeten förra året. Planerna måste revideras. Neddragningar är oundvikliga. Att höja skatten i detta läge har inte ens S föreslagit.

Den närmaste tiden ställer stora krav på solidaritet. Omsorgen om varandra måste lyftas fram. Jag tror att alla har vi någon i släkten eller vänkretsen som varslats eller som redan blivit av med jobbet. I en sådan tid behöver vi stötta varandra. Socialtjänsten och Hälso- och sjukvården kommer att ha ett tufft job framöver.

Nu är det viktigt att fundera kring prioriteringar. Det innebär att något ska ställas före något annat. Vi kommer inte att kunna genomföra alla önskemål. Vad är det som är viktigast, blir en angelägen fråga?

Kristdemokraterna menar att människan och omsorgen om varandra måste stå i centrum. Då Göran Hägglund blev vår partiledare myntade han begreppet:

Jag vill ha ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

Klokt sagt och visar på gott ledarskap och en hög politisk ambition.

Kristdemokraterna, Göran Hägglund, Skövde, Politik