Blev Sverigedemokrat mot sin vilja

En ny ledamot har utsetts av länsstyrelsen att företräda Sverigedemokraterna i Skövde kommunfullmäktige. Kvinnan som utsetts är förtvivlad. Hon vill på inget sätt förknippas med detta parti. Idag har SLA en stor artikel med anledning av denna händelse.

Bakgrunden är att en person som röstat på Sverigedemokraterna har skrivit kvinnans namn på en blank valsedel. Kvinnan ifråga har givetvis inte haft en aning om detta förrän det damp ned ett brev häromdagen som talade om att nu var hon utsedd som ledamot av kommunfullmäktige som företrädare för Sverigedemokraterna.

Självklart kommer vi så snabbt som möjligt att skriva till valmyndigheten och be att de gör om rösträkningen.

Det är djupt beklagligt att man använder sitt demokratiska redskap, rösträtten, på detta sätt. Rösten har tillfallit Sverigedemokratena och stärkt deras ställning, men orsakat stort besvär för en enskild person.

Varje röst har ett stort värde. Ibland kan det hänga på en enda röst att ett parti fått eller förlorat en viss ställning. Nu tror kvinnan att någon ville "skada henne" genom att koppla samman henne med Sverigedemokraterna.

Det hela är djupt olyckligt. Kvinnan uppger till SLA att hon känner sig kränkt och tycker att det är fruktansvärt att på detta sätt bli förknippad med ett parti som hon inte har eller vill ha några kopplingar till.