KD stärker sitt inflytande i den nya alliansregeringen

Det dimper ständigt ned opinionsundersökningar och många av oss väntar förväntansfullt på dem. Samtidigt så vet vi att det är på valdagen som det avgörs och att man får ta alla mätningar "med en nypa salt". Men det är ändå intressant att spekulera.

Dagens SIFo visar på att alliansregeringen får fortsätta att regera de kommande fyra åren. Moderaterna ser ut att göra ett mycket bra val och deras främsta dragare Reinfeldt och Borg uppträder båda på ett förtroendeingivande sätt.

För oss Kristdemokater är mycket positivt nu. Det kommer fram människor spontant och berättar att de ska rösta på oss och vår politik om ett mänskligare Sverige har nått fram till många. Samtidigt så kan vi konstatera att Kristdemokraternas inflytande i regeringen kan öka nästa mandatperiod. Avstånden mellan KD, C och FP verkar marginella. Idag har kristdemokraterna tre statsråd och nu satsar vi på att öka antalet regeringsledamöter.

Göran Hägglunds popularitet ökar och han har fått stor uppmärksamhet i detta val.Det första steget är att få så många röster som möjligt till riksdagen. Ju större parlamentarisk styrka desto större inflytande i regeringen.

Det är nu en kamp om varje röst.


Dagens SIFO visar följande siffror:

M 33%
C 5,3%
FP 6,2%
KD 5,5%
S 30,8%
V 4,9%
MP 7,6%
SD 4,6%
Övriga 2%

I redovisningen i SvD framgår inte andelen osäkra väljare, men som jag framhållit tidigare så är det de som avgör valets utgång.

Expressen