Två KD-politiker med på SvD topp-tio

Har sociala medier någon betydelse inför valet? SvD ägnar frågan uppmärksamhet idag. På Brännpunkt skriver forskarna Marie Grusell och Lennart Hast och har en hel del synpunkter kring bloggosfären och menar att de inte tror att sociala medier får något större genomslag inför valet.

Samtidigt publicerar tidningen en lista över de tio politiker som bäst använder sociala medier. Glädjande kan jag konstatera att två kristdemokrater finns med på topp-listan.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund (www.partiledaren.se skrivs av hans medarbetare och är också rätt vitsig)  lovordas av många över det engagemang som han visat intresserade medborgare som hör av sig. Snabbt får de svar och ofta är de vitsiga. Dessutom är Göran en rackare på att uppdatera sina sociala medier.

Det är också glädjande att Lilith Svensson finns med på listan. Hon satsar stenhårt på att använda olika kanaler och flera kallar henne Twitter-drottningen.

Vem som har rätt om sociala mediers betydelse får vi nog reda på när forskarrna gjort sitt. Jag tror att det har stor betydelse inför valet?

Har jag rätt eller fel?