Hyresvärdarnas kamp om Frälsningsarmén

Fastighetsbolaget Diligentia har gjort världens PR-miss i Skövde. Beslutat att sparka ut Frälsningarmén från varuhuset Commerce rör upp starka känslor. Snabbt beslöt sig konkurrenten Elins Esplanad att välkomna soldaterna in i värmen eftersom deras alternativ var att hålla grytan kokande i kölden på torget.

Under många år har julshopparna varit vana vid att grytan har funnits på gågatan inne på Commerce. Vi som förtroendevalda har ofta varit med och stöttat insamlingen. Ett år stod jag tillsammans med Bert Karlsson som var en hejare på att samla in pengar.

Av någon outgrundlig anledning ansåg inte fastighetsägarna att Frälsningsarmén eller andra ideella organisationer ska få vara inne i varuhusets område. Detta är en stor miss och sympatierna för att handla i andra affärsområden har fått ny fart. Som politiker har vi strävat efter att inte ta ställning mellan våra olika centra för handel utan försökt att behandla alla lika och ibland har vi till och med aktivt värnat handeln i centrum. Nu har ägarna själva gjort en miss som säkert leder till att deras förtroendekapital fått sig en törn. Det var många som hade stora förhoppningar på ett nytänk efter det att bröderna Boultbee lämnat sitt ägande.

Det är lätt att underskatta de krafter som finns bland medborgarna kring stödet för kýrkliga organisationer. Jag är övertygad om att Frälsningsarmén kommer att vinna stort på detta, men att Diligentia måst satsa hårt för att återvinna förtroendet.

Detta är alltså dagens snackis i Skövde.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=4231267