Byggs det för många arenor i Sverige?

Det är trendigt att bygga arenor, gärna multiarenor. Runt om i landet poppar de upp och har möjlighet att samla tusentals människor till alla möjliga typer av arrangemang. Men frågan som ställs är om det finns publik till allt detta? Har vi helt enkelt byggt för många arenor? På SKL (Sveriges kommuner och landsting) har vi uppmärksammat denna fråga och eftersom det ställs oerhört stora krav på anläggningarna blir det ofta en finansiell nöt att knäcka för kommunerna.

I Skövde har vi gjort en jättesatsning på Nya Skövde Arena. Över en halv miljard har vi satsat (väldigt mycket pengar för en kommun med 51 000 invånare), men tror att det är en riktig framtidssatsning. SVTs Aktuellt har gjort ett reportage kring arenasatsningen och var på plats i Skövde och mötte bland annat vår kommunstyrelseordförande Tord Gustafsson (M). För dig som missade programmet så finns det att se på http://www.svt.se/play
(Aktuellt Mån 22 feb kl 21.00)

I Skövde är vi övertygade om att detta är en rätt satsning. Äventyrsbadet som är ett av de häftigaste i Norra Europa har redan lockat tiotusentals besökare. Tidningen har kallat premiären för succé.