SJ gör en pudel - återinför resegarantin

SJ gör helt om och inför åter resegarantin. Åtminstone enligt Aftonbladet. Vi får hoppas att det också stämmer. Visserligen är det extremväder (Vi har stängt 20 skolor i Skövde idag) men idén med att åka kollektivt bygger på att man kan lita på transportören. Alternativet är för många att ta egen bil och det ska inte vara förstaalternativet. Om man beställer en tjänst och den av någon anledning inte blir utförd så ska ju inte kunden behöva lida. Tänk om man beställer en biljett till en konsert och så blir artisten sjuk. Sorry får man höra vid entrén. Ni får gå hem och inga pengar tillbaka. Klart att man skulle bli missnöjd. Det är en självklarhet att man vid en inställd konsert får en kompensation.
Det är bra att SJ inser att beslutet var korkat (alltså att dra in garantin). Klokt att man inser att resenärerna kräver att få pengarna tillbaka om resan inte genomförs.
Det är klart att alla inser att det är stora prövningar just nu. Vi resenärer (jag åker väldigt mycket kollektivt) accepterar mycket och har stor förståelse för svårigheterna. Men samtidigt måste vi markera då dåliga beslut fattas. Tyvärr har det blivit väldigt mycket av "skylla-ifrån-sig" de senaste dagarna. Det hjälper inga resenärerer att minstrar och VDar bråkar. Nu gäller det att se till att problemen blir lösta. Det hörs till och med rop på att kalla in militären för att få ordning på de civila problemen. Får se hur det blir med det.