Engagera dig politiskt!

- Vill du gå en tre-årig kurs i samhällskunskap? Så löd frågan jag fick av Ingvar Jonsson för snart 22 år sedan. Jag förstod inte först innebörden, men det var ett erbjudande att engagera mig i Kristdemokraterna. Och på den vägen är det.
Jag har varit engagerad i kommun- och regionpolitik sedan dess. Anledningen att jag valde Kristdemokraterna var att det var ett parti baserat på sådana värden som tilltalar mig. Det unika människovärdet, tanken om förvaltarskap, dvs vikten av att ta hand om jordens resurser, stöd till familjen och tron på företagandet var sådant som lockade mig.
Jag har aldrig ångrat att jag valde att satsa på politik. Förhoppningsvis har jag under årens lopp varit med och gjort livet lite positivare för mina medmänniskor.
Nu brinner jag för ett fortsatt engagemang och ser fram emot nästa val. I september är det dags igen att gå till valurnorna. Jag lovar att satsa helhjärtat om jag på nytt får förtroende att vara kvar i politiken. Men allt hänger på väljarna.
Jag vill gärna uppmana dig som funderat på att engegara dig politiskt att göra det. Jag har mött många som funderat under flera år innan de fattat beslutet att bli medlem i ett politiskt parti. Självklart vill jag se att du väljer Kristdemokraterna.