På väg mot ett människovänligare samhälle

Det nya året innebär mängder av nya möjligheter och utmaningar. Om några månader är det allmänna val. Jag kommer att arbeta stenhårt med att föra fram de kristdemokratiska värderingarna i valrörelsen. Jag tror att vi har möjligheter att skapa ett människovänligare samhälle och att politiken kan spela en stor roll. Vi behöver få uppleva ett mjukare samhälle, där vi tar hand om varandra, visar sann solidaritet och medmänsklighet.

Inte minst behöver våra barn få uppleva trygghet. Det finaste föräldrar har är sina barn och bland det viktigaste man kan ge sina barn är tid. Men tyvärr är det alldeles för många föräldrar som tvingas att kämpa hårt för sitt levebröd och tiden med barnen blir lidande. Idén om ett vårdnadsbidrag är bra men behöver utvecklas. Samhället, dvs du och jag, borde se att föräldrar gör en insats för sina barn då de tillbringar tid tillsammans och den behöver premieras.

Även de äldre i samhället förtjänar en större uppskattning. Att få uppleva "guldkant" på tillvaron på ålderns höst borde vara en självklarhet. Den generation som byggde Sveriges välfärd efter andra världskriget har rätt till en god och värdig ålderdom. Där kan mycket göras.

Vänlighet och medmänsklighet tillhör sådant som vi behöver mer av. Kärlek kanske inte är det vanligaste politiska honnörsordet, men det är något vi alla längtar efter.