Göran Hägglund om relationslinjen i GP

GP presenterar ett mycket personligt porträtt av kristdemokraternas ledare Göran Hägglund. Artikeln handlar bland annat om Hägglunds uppväxt men också vad som driver honom som politiker.

Den senaste tiden har Hägglund talat om relationslinjen. Han är en varm förespråkare för arbetslinjen, men menar med begreppet relationslinjen att vi måste få mer tid för varandra.

Livet handlar mycket om relationer och dessa kan inte politiker fixa, men Hägglund menar att: "Politik kan formuleras så att den också styr åt andra håll. Vi politiker kan inte upprätta en relationslinje för väljarna, men vi kan bidra till att utrymmet finns för var och en. Det är det jag vill bidra till och det är inte minst därför Kristdemokraterna behövs."

Han säger också att livet är mer än att konsumera, dvs allt handlar inte om att ha en god ekonomi för att kunna skaffa sig saker. Det finns en annan mening med livet och den handlar om vikten av ett tryggare och mänskligare samhälle.

Hägglund säger många saker som folk i allmänhet håller med om. Han formulerar en rad kloka saker som skapar trovärdighet och gör att han är en ledare som är väl skickade att representera oss i regeringen.

Hägglund har idag två partikamrater i regeringen. Fler röster gör att fler av hans kompisar kan få ett inflytande i den nya regering som ska leda landet under nästa mandatperiod.

Bestäm dig idag att lägga din röst på Kristdemokraterna.