Grattis Victoria och Daniel

Visst var det ett fantastiskt bröllop. Något av saga vilade över det hela. Ett otroligt stiligt brudpar som strålade av lycka. Bilderna som kablas ut till miljoner människor världen över skapar en enorm PR för Sverige. Det är inte varje dag som man kan visa både kungligheter och folkfest.

Kronprinsessan Victoria och numera Prins Daniel har haft bråda dagar. För oss som var med och gratulerade i samband med regeringens mottagning i Stadshuset dagen innan bröllopet så var det en stor ära att få framföra hälsningar från respektive kommun. Eftersom brudparet också är hertigpar för Västergötland så kändes det roligt att få hälsa dem välkomna till oss. Kronprinsessan har ju övat hela livet på att vara en offentlig person är ju van vid denna typ av möten, men även Daniel verkar ha gott en bra skola. (Foto från regeringens pressbilder; Pawel Flato)











TV-kanalerna har nu sänt många timmar och försökt att bevaka bröllopet på alla möjliga sätt. Det var många vacka bilder, men några av kommentarer har jag svårt för. Jag anser att alla människor har lika värde, ingen har högre värde än någon annan, och det blev då svårt att höra en massa kommentarer som "nu kommer de fina gästerna", "här är de högsta" och liknande. Jag förstår att man ska ha respekt, och att det krävs viss etikett, men det gäller att vi betonar alla människor lika och unika värde.

Men en dag som denna får man utbrista ett stort grattis till Victoria och Daniel.