Sommarutställningen på Läckö är nu invigd

Det blev en mycket lyckad invigning av sommarutställningen på Läckö Slott. Borggården var "knôkafull". I år var det också varmt. En riktig sommardag.

Utställningarna såg spännande ut, men eftersom det var så mycket folk blev det mest samtal och konsten gick knappt att se. Det får bli vid senare tillfälle i sommar.

Brakapplåder fick trumpetaren Magnus Johansson som spelade himmelska toner. Det var så oerhört vackert och mäktigt.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är en resa till Läckö ett måste i sommar om man är i Västsverige.På Läcköstiftelsens hemsida kan man läsa följande om utställningen GLASETS MAGI - 7 konstnärer, 7 personligheter:

Glas är magiskt; skirt och solitt på samma gång. Anna Ehrner, Kjell Engman, Ulrica Hydman-Vallien, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Bertil Vallien och Göran Wärff - så heter sju världskända formgivare från Kosta Boda, Sveriges äldsta glasbruk, som sommaren 2010 visar sin glaskonst på Läckö Slott. Förundras över vad den mänskliga handen kan göra med detta keramiska, transparenta material. Förtrollas av färger och former. Se lekfullheten hos Kjell Engmans figurer, stilrenheten i Åsa Jungnelius nutidscitat eller de kraftfulla formerna av Bertil Vallien. Dessutom är föremålen till salu, om du vill ta med dig magin hem.