Green (S) gör nog ingen pudel

Reaktionerna och uppmärksamheten kring Monica Greens uttalande, om att sex ska vara tillåtet mellan syskon, har varit många. Tydligen har hennes partikamarater försökt att påverka henne att ta tillbaka sitt ställningstagande och i dagens SLA skriver hon ett debattinlägg där hon försöker att förklara sig. Någon pudel verkar hon inte göra.
Hon skriver "Här vill jag säga att oavsett om jag gett uttryck för att vuxna människor ska få göra som de vill så tänker jag inte driva frågan om en förändrad lagstiftning".

Detta innebär väl att hennes åsikt om att sex mellan syskon ska vara tillåtet står kvar? Klargörande ligger i att hon inte ska driva frågan i riksdagen. Så någon pudel i själva ställningstagandet blev det alltså inte.

På sätt och vis är detta bra. Det är ett tydligt ställningstagande från Green. Hon har visat väljarna att hon står för sin åsikt och vill tillåta incest.

Inför valet är det väldigt bra med tydliga alternativ. Det underlättar för väljarna att lättare sätta kryss på den politiker som bäst representerar dem. I det här fallet är det tydligt vad Kristdemokraterna anser och vad Green står för.

Jag har inget emot att Green gör fler tydliga ställningstaganden. Det underlättar för väljarna.