Våren hälsas välkommen

I år har jag haft förmånen att få vårtala vid två tillfällen. Det är en del av det svenska kulturarvet att kring valborgshelgen mötas och lyssna till vacker musik och goda tankar förmedlare i ett vårtal. Jag valde i år att tala om "Vi väntar vårens varma vindar" och gjorde en anspelning på att vi behöver varma mänskliga vindar i vårt samhälle. Det blåser så många kyliga vindar och det gäller att hålla emot och sprida värme. Det är då vi bryter utanförskap. Men att bryta barriärer är svårt och det kan ta emot att våga ta kontakt med andra människor och därför passade Boyes "visst gör det ont när knoppar brister.." som en parallell.

På bildens syns PRO-kören från Tidan som underhöll med vacker sång i kulturreservatet Vallby Sörgården. Hembygdsföreningen har gjort ett enastående arbete med att ta tillvara på en gård "där tiden stått still".

En utflykt dit kan rekommenderas. I närheten finns också Skövdes enda runsten.Traditionenligt sjöng Immanuelskyrkans kör vid vårfirandet i Sventorp. Det blåste upp och fanan vajade kraftigt i vinden så det blev ingen brasa. Istället övergick firandet i en stunds gemenskap i Sventorps missionshus som blev alldeles fullsatt.