En enda röst avgjorde

Det har varit många spekulationer i Västra Götaland sedan i tisdags som handlat om en enda röst. Makten stod på spel då det nyvalda regionfullmäktige skulle välja sin ledning. Man valde att ta striden i frågan om vem som skulle bli regionfullmäktiges ordförande.
Om S, V, MP och Sjukvårdspartiet röster föll på Kjell Nordström som var deras kandidat skulle han fått 74 röster. Om övriga partier röstade på mig som var alliansens kandidat så skulle jag fått 75 röster. Nu blev siffrorna de omvända och därmed fick inte heller alliansen makten i Västra Götaland.

Allt hängde på en enda röst. En alliansledamot röstade emot sina egna och la en aktiv röst på "motståndarna".

Nu är det visserligen inget drömscenario för något av blocken, men eftersom C och FP nu har avbrutit sin ledarrelation med S hade vi chansen att bilda en riktig allians i Västra Götaland. Nu sumpades den möjligheten.

Däremot är mitt stalltips att frågan återkommer. Jag tror inte att nuvarande ledning kommer att kunna hålla samman sin politik och de lär lida nederlag i kommande debatter.

För Västra Götalandsregionen med drygt 50 000 anställda och med en befolkning på över 1,5 miljoner människor önskar man en trygg och stabil politisk ledning.
Karin LV

En röst. Inte klokt!

På vad sätt tror du att maktskiftet tydligast kommer att märkas för oss medborgare?

Önskar dig en fin allhelgonahelg!