Manifestation i Skövde för de kristna i Irak

Välkommen att vara med i manifestationen på Söndag 28 nov kl 13.30

På söndag genomför vi en manifestation i Skövde. Vi vill uttrycka vårt stöd och engagemang för våra kristna bröder och systrar i Irak. Den senaste tidens terrordåd och förföljelse mot kristna i Irak måste upphöra. Vi vill genomföra manifestationen som ett uttryck för solidaritet. Eftersom det är 1:a advent så vill vi tända ett hoppets ljus.

Manifestationen består av fyra delar. Om du bara kan delta i någon av den så är du välkommen dit.

1. Kl 13.30 samlas vi på Hertig Johans Torg. Det blir olika talare som säger något kort och därmed markerar sitt stöd.
2. ca 14.15 avgår ett demonstrationståg. Hertig Johans Torg- Hertig Johans gata - Trädgårdsgatan - Staketgatan - Lögegatan
3. Kl 15.00 Manifestationsmöte i Pingstkyrkan. Företrädare från flera olika kyrkor medverkar. Det blir också en telefonintervju med en präst i Irak som ger en dagsaktuell skildring.
4. ca 16.30 Ljusmanifestation i Garpaparken.

Tillverka gärna en skylt och delta i marschen. Ta också med ett ljus som du tänder under ljusmanifestationen.

Det är kyrkorna i Skövde som står bakom arrangemanget. Jag tog initiativet till denna manifestation när jag mötte vänner från Irak som har vänner och släktingar som drabbats av förföljelser. Vi har också flera kristna irakier som fått avslag på sin asylansökan och som nu ska avvisas till Irak. Vi vet att de kommer att möta terror, hot och riskera sina liv. Därför vill vi också vädja till Migrationsverket att stoppa avvisningarna.

Kom och engagera dig i denna aktion.