Tjuv- och rackarspel i förhandlingarna

Idag ryter Johnny Magnusson till. Som gruppledare för moderaterna i Västra Götalandsregionen har han ett stort ansvar för att samla ihop partierna till och bilda en majoritet. Med ett oerhört stort engagemang och långvarig erfarenhet har han ansträngt sig till det yttersta för att få en sådan lösning till stånd.

I dagens GP skriver han om det "tjuv- och rackarspel" som pågår. Artikeln klargör de konsekvenserna som valet innebär och nu gäller det för oss politiker att åstadkomma en lösning som är den bästa för Västra Götaland.

Jag är inte moderat, men konstaterar att väljarna har sagt nej till nuvarande lösning och gett moderaterna ett stort stöd. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att väljarna vill se en nyordning i regionen. Det är därför som moderaternas gruppledare så hårt engagerar sig för att åstadkomma en majoritetslösning som i huvudsak bygger på en samverkan mellan de fyra allianspartierna.

Det är alltså Centern och Folkpartiet som avgör frågan just nu. Sedan behövs ytterligare något stödparti, men det är inte stödpartiet som avgör utan våra allianspartners.

Artikeln är väl värd att läsa i GP.
Joachim Grundin

Du har helt rätt Conny. Väljarna har varit tydliga med att döma ut socialdemokraterna och således sagt sig vilja ha något annat. Att då inte göra något annat är att totalt strunta i väljarnas revisionsrapport.

Västra Götaland förtjänar ett styre som utvecklar genom att inte avveckla regionen.