En lokal fråga som blir en "snackis"

Det är intressant med de lokala frågorna och vilka som engagerar invånarna. I Skövde hade vi olyckligtvis en brand och en äldre byggnad ödelades. Under tiden då ett nytt hus skulle uppföras så stängde vi av gatan för busstrafik och ingen buss kunde då passera centrum i Skövde. Nu är snart byggnaden klar och då vill man göra en förändring av bussens sträckning så att centrum blir helt bussfritt. För många av oss spelar det ingen större roll om vi får gå några hunda meter längre. Men för många invånare så är det mycket viktigt att kunna ta bussen så nära centrum som möjligt. I vintras var det en oerhörd påfrestning för många att kunna gå i snön och jag såg flera med rullatorer som verkligen fick kämpa för att överhuvudtaget gå några hundra meter.

Nu har bussfrågan blivit en "snackis" i Skövde. Det verkar som att de flesta partier kommer att rösta för ett bussfritt centrum, medan KD och MP går på linjen att bussen ska vara kvar.

Det är ingen stor fråga egentligen, men den rör upp känslor och visar på att vi behöver också ha en "mänskligare" dimension på frågorna. För den som är frisk och stark kan man gärna gå lite längre, men sånt är inte livet för alla.