Idag hade vi en eftervalskonferens

Kristdemokraterna möttes idag på tre platser i landet. En av dem var i Skövde där ett 50-tal partikamrater mötte upp för att ta del av valresultat och inleda arbetet med förhandlingarna. Stefan Attefall medverkade i sin roll som partistyrelsens företrädare och beskrev de förutsättningar som finns inför de kommande uppgörelserna. Han är alltid väldigt bra i sina framträdanden och säkert blir han minister framöver.
Jag och Lennart Bondesson från Örebro talade om riktlinjer inför förhandlingar och gav goda råd till de som nu ska överenskommelser med andra partier. Bosse Bergsten från Götene beskrev vad som sker då det råder oklara majoritetsförhållanden. Vår gruppledare i regionen, Monica Selin, var moderator.

Det kändes skönt att träffas och många ville "prata av sig" och dela svåra situationer med andra partikamrater. Det är en sån god gemenskap i vårt parti och det känns verkligen som att man omges av goda vänner då man möts.

Så snart som valresultat är klart inleds förhandlingar med de andra partierna och förhoppningen är att kristdemokraterna ska vara med i majoritetsledningarna i kommun och landsting. Då det gäller regering så är det ju upp till Reinfeldt att utse sina ministrar. Ska bli spännande att se vad han hittar på.