Se till att solenergin används

På båtmässan möte jag en ivrig förespråkare för solenergi. I huvudsak argumenterade han för att använda solenergi ombord, men visade också på den senaste tekniken för mikroproducenter, dvs vi som har ett hus i hyfsat solläge som skulle vilja använda solceller för vårt eget husbehov. Tekniken har gjort stora framsteg de senaste åren och solcellspriset är inte hellre så avskräckande.

Men marknaden har inte utvecklats så som dess förespråkare önskar. Därför anser man att statsmakten måste engagera sig mer.

Idag skriver några av solcellsförespråkare ett intressant inlägg i GP. "Hänsyn till klimat, miljö och människors vilja att bidra till den förnybara elproduktionen måste väga tyngre än ängsligt principrytteri." Detta är ett citat från artikeln som är klart läsvärd och en utmaning till regeringen.
Ellinor Petersen

Jag tycker nog att deras argument är bra. Vi har alltför många i politiken som älskar skatter, men vi måste våga ta bort skatter och göra det enklare för enskilda att bidra. Om någon vill ha solceller på sitt tak måste de få bidra till elproduktionen och få avdrag för detta. Det borde vara en självklarhet.