Folk strömmar till Skövde

Det är massor med människor som kommer till Skövde. Så många att det till och talas om att de är ett problem. Som jag ser det så är det ett angeläget problem. Men det ställer också till en del problem.

Jag påmindes om detta i morse på Resecentrum då ett tåg anlände och hundratals människor strömmar ut på perrongen. Vi räknar med att över 10 000 personer pendlar in en vanlig dag. Vi har massor med arbetstillfällen och studieplatser att erbjuda och vi är glad över att många kommer hit.

Att många åker tåg och buss underlättar. En man berättade för mig att han kom på Hjovägen häromdagen och skulle svänga vänster vid Husabykorset. Han fick vänta in 47 bilar från Tibro innan han kunde köra ut. Likadant ser det ut på mornarna vid Rydsrondellen där det ofta är långa köer från Mariestad.

Nu arbetar vi med lösningar på trafikproblemen, men vi planerar också fler bostäder. Det har också blivit en vana för många att ta bilen till stan på lördagar för att handla och även det "problemet" är uppmärksammat. Särskilt vid våra handelsområden blir det lätt trafikstockningar.

Nu sitter inte vi kommunpolitiker och gnäller över problemen utan vi arbetar med dem och ska göra vårt bästa för att lösa oangelägenheterna som uppstår då många vill till Skövde. Självklart är vi stolta över vår tillväxt och gläds över att fler vill komma till vår trevliga stad.