Tack till Christer Tornberg

Idag har vi haft en stor fest i Pingstkyrkan i Skövde. Ja, fest är kanske inte det bästa ordet. Vi tog avsked av vår pastor Christer Tornberg som efter 15 år avslutar sin tjänst. Han ska tillsammans med sin fru Gunbritt flytta till Jönköping för att börja en ny tjänst som omsorgspastor.
Jag hade förmånen att få leda gudstjänsten där Christer avskedspredikade och sedan samkvämet i församlingsvåningen. Christer har varit mycket uppskattad och samtidigt som vi är ledsna över att han slutar hos oss så är vi glada för att han är så populär att han efterfrågas några år innan han ska gå i pension.

Vi lämnade en gåva till honom som vi hoppas ska komma till användning framöver. Vi köpte en stor stjärnkikare. Den ska hjälpa honom att hålla koll på den himmelska världen, spana ut över Vättern och kanske kan den riktas mot Skövde också.

Det var många som passade på att säga tack till honom och Gunbritt idag. De har varit mycket uppskattade som pastorspar.

Församlingen har en internationell prägel och det uttrycktes av den Internationella gruppen på ett tydltgi sätt med en stor flaggparad. Det är nu personer från fler än 30 länder som är med i vår gemenskap. Det är en väldigt trevlig och spännande utveckling. Flaggorna från mängder av länder inramade borden och gav en särskild känsla av mångfald.