Kristdemokraterna möts på riksting i Umeå

Den här veckan är det dags för Kristdemokraternas årliga riksting. Rekordmånga motioner har lämnats in och debatten kommer att bli intensiv. Tyvärr blir talartiden inte så lång. Många som skrivit en motion vill ju självklart plädera för den, men max två minuter per inlägg är förslaget. Jag är föreslagen som ordförande och det innebär att man är en slags ordningsman i klassen och försöker att ha koll på läget. Det är ett hedrande men också spännande och intensivt uppdrag. Även i år kommer Monica Selin och jag att samverka i presidiet och med oss blir också Sakarias Winberg.
För KD gäller något av Vinna eller Försvinna. Opinionsläget sedan valet 2010 har varit uruselt och undersökningar tyder på att enda anledningen att partiet kom in i riksdagen var genom stödröstning. Detta håller inte och vi som är aktiva i partiet är övertygade om att vi idag borde ha ca en femtedel av väljarna bakom oss. Vår politik är fraäsch och modern, men bygger på en trygg och beprövad grund. Nu kan vi nog inte anse att det är väljarnas fel att de inte upptäckt vår goda politik. Det är nog så att vi får erkänna att vi varit dålig på att kommunicera den.
Under rikstinget i Umeå kommer vi att ladda batterierna, omformulera politiken, satsa på ett fokusområde med arbetsnamnet "Barn och Ungas uppväxtvillkor". Dessutom blir det god gemenskap under några dagar och förhoppningsvis kommer vi att resa från Umeå inspirerade och med stor framtidstro.