Så mycket negativt från sossarna själva kring valet

Det har varit en märklig process kring nomineringen av en ny partiledare för socialdemokraterna. Stig Malm har talat om stalinistiska metoder och riksdagsledamoten Monica Green har rasat mot gubbar och sovjetiska metoder. Diverse partidistrikt har blockerat processer och nu framstår valet av Håkan Juholt som ett riktigt kompromissförslag. Mikael Damgren har stor lyskraft och är en riktigt duktig debattör och hade varit ett stort hot mot alliansen. Juholt har visserligen varit med länge men för de breda massorna är han en doldis. Hur sossarna ska lyckas få honom att bli en snackis återstår.

Det är många socialdemokrater som talat väldigt illa om sitt eget parti under nomineringsprocessen och när nu valberedningen lämnar sitt förslag så fortsätter protesterna. S framstår som ett splittrat parti, utan en tydlig politik och med en kompromisskandidat som ny partiledare och med massor av besvikna partister. De har en lång uppförsbacke framför sig eller också befinner de sig redan på ett sluttande plan.

Som kontrast står en enad allians. Fyra partiledare som samverkar och levererar dagliga resultat. Ekonomin växer och allt fler får det bättre ställt. Nu är det dags att ta tag i de orättvisa sjukförsäkringsreglerna och missnöjda pensionärer. Lyckas alliansen med detta så finns det nog knappast någon blockpolitik kvar i Sverige.

AB. Expressen, DN