Kristdemokraterna går framåt i regionen

Idag publicerades en SIFO-undersökning som gjorts om regionvalet i Västra Götaland. Den visar på många intressanta trender. Särskilt glada är vi kristdemokrater att vi går framåt. Vi har drivit hälso- och sjukvårdsfrågorna och det verkar väljarna belöna. Nu satsar vi stenhårt de sista dagarna inför att de sista rösterna har lämnats på kvällen den 15 maj.

Några kommentarer:

Moderaterna går framåt. Socialdemokraterna ser ut att tappa rejält. Folkpartiet behåller sin ställning. Kristdemokraterna ökar. Miljöpartiet och Vänstern som nu stöttar S ser ut att ha tjänat på samarbete medan s framstår som förlorarna. Att vi har ett omval har bland annat drivits av centerparitet men de ser inte ut att gynnas av omvalet.

Valets verkliga förlorare ser ut att bli Sjukvårdspartiet. Det är nog så att väljarna ser framför sig ett splittrat och oenigt parti som ständigt velar fram och tillbaka. I en undersökning som gjorde i Borås fick de inte en enda röst. Det är nog så att ingen kommer att sakna dem om de inte kommer att vara kvar i regionfullmäktige.

Dagens undersökning kommer säkert att sporra alla partier till ökat engagemang och kampen om rösterna intensifieras.

För dig som gillar siffror så visade SIFO följande: Vilket parti skulle du rösta på i regionvalet om det var val idag?

M 27,1 %
FP 8,8 %
C 4,3 %
KD 6,7 %
MP 10,3 %
S 27,6 %
V 7,5 %
SD 4,5 %
SVG 2,1 %
Annat parti 1,3%
Vet ej 10,3 %