Maria Larsson vann kampen om ersättningarna

Maria Larsson har lyckats med att förena de övriga partierna kring ersättningsfrågan till "vanvårdade fosterbarn". Hon har i flera år visat ett stort engagemang i frågan och därför var det många som blev oerhört förvånade över att statsministern krävde att hon gick ut och meddelade regeringens beslut om att den först inte ville betala ut några ersättningar. Det är inte lätt att vara minister och alla som tagit del av Marias engagemang i frågan visste att hon ville kompenserad de som råkat illa ut, men eftersom hon inte fick igenom kraven i regeringen hade hon ingen annan möjlighet än att gå ut och redogöra för beslutet. Hade varit mer klädsamt att statsministern själv hade gjort detta.
Men, som hon själv sa i direktsändning på TV, politik är det möjligas konst och nu har hon lyckats sy ihop en konstruktion som innebär att regeringen kovänder. Genom att alliera sig med S, V och MP har hon lyckats åstadkomma en lösning som de drabbade bejublar.

Man kan inte säga annat än att Maria Larsson har skött frågan väldigt bra. För någon vecka sedan framställdes hon av många som en svikare, men man ska aldrig räkna ut någon förrän matchen är klar. Nu går hon ur den med segern i behåll och har visat att kristdemokraterna är de som bryr sig om de svaga i samhället.

DN, GP, SvD,