Vi laddar för matfestival

Årets Matfestival i Skövde äger rum 31 aug - 1 sep. Satsningen förra året på en stor saluhall var lyckad och i år blir den ändå större. Mångder av lokala producenter visar på sina olika produkter och flera av krögarna använder just dessa råvaror för att bjuda på sina läckra och välsmakande rätter. Begrepp som närodlat och härodlat är nyckelord och även musiken som framförs bärs spår av det lokala. Matfestivalen har utvecklats till en stor gemenskapsfest för alla åldrar. Maten står i centrum och vi skaraborgare är stolta över alla våra råvaruproducenter men också för de som förädar produkterna. I år kommer helgrillad oxe åter att finnas med i utbudet. Något som många efterfrågat.
Läs mer på matfestivalen.nu eller nextskovde.se
Bo Grahn

Väldigt många av oss har inte råd att köpa dessa varor utan fortsätter att gå på Lidl. Och deras kvalitet är minst lika hög men till halva priset.

Svar: Detta är en stor utmaning. Ju fler som handlar närodlat/ekologiskt etc desto mer kommer priserna att minska. Det är därför som jag tycker att det är så viktigt att vi lyfter fram goda livsmedel så att det blir volymmarknader. När vi bestämde oss för att enbart handla ekologiskt för några år sedan så var priserna mycket höga, men nu är det många som handlar ekologiskt och det märks att priserna pressas. Men det du beskriver är en verklighet för många idag och de har inget alternativ.Jag tillhör dem som helst köper närodlat med tanke på bl a alla transporter som är onödiga, men inser att många inte har råd att köpa det de helst vill. Jag tror att Matfestivalens saluhall bidrar till att fler handlar och på sikt blir det billigare priser.
Brannberg