David Lega -populärast politiker i Göteborg

David Lega är van vid utmärkelser. Att vara världsmästare är en enorm prestation. Men frågan är om inte SOM-undersökningen om populära politiker innebär en framgång som matchar VM-titeln. David Lega blev kommunalråd i Göteborg och därefter andre vice ordförande för Kristdemokraterna i Sverige. Han har fått en öppen famn inom Kristdemokratin och är en av våra ledargestalter.
Men nu har även göteborgarna anammat honom på ett sätt som saknar motprestation hos någon annan politiker i västsverige. När Göteborgs Universitet gör en vetenskaplig undersökning så kontaterar de att David Lega är den mest populäre lokalpolitikern i Göteborg.
Göteborg är av tradition ett starkt socialdemokratiskt fäste. Under många år har Göran Johansson dominerat lokalpolitiken, men nu verkar det som att alliansens företrädare går hem bland väljare. Det är ett välkommet besked nu i halvlek av mandatperioden.
 
Så här ser listan ut bland de mest populära gruppledarna
 
popularitet, gruppledare
1. David Lega (kd)
2. Anneli Hulthén (s)
3. Jonas Ransgård (m)
4. Helene Odenljung (fp)
5. Mats Pilhem (v) och Theo Papaioannou (vägvalet)
6. Kia Andreasson (mp)
7. Mikael Jansson (sd)
 
eller
Robert P

Är det av sympati för hans handikapp snarare än för hans politiska gärning?

Svar: David har ett funktionshinder vilket säkert begränsar hans möjligheter, men vi som arbetar nära honom vet att det är hans kompetens som gör att han blir så uppskattad. Han har en karisma och säger ständigt mycket kloka saker. Det gör honom till en ledare. Han är en av de politiker som kan komma att avgöra framtiden för Göteborg. Det är därför som han också vunnit popularitetsligan i en tuff konkurrens.
Brannberg