Ny järnväg i västsverige

Det är inte varje dag som en ny järnväg invigs. Men den 9 december skedde det i västsverige. Den s k Ale-pendeln är nu ett faktum och sträckan Trollhättan-Göteborg har fått ny förbindelse. Detta innebär en stor förändring av trafiken i hela västsverige. Fler tåg strömmar till Göteborg Central som redan har problem. För att åstadkomma en förbättring, i väntan på det västsvenska paketet, så har nya tidtabeller tagits fram. Så nu gäller det att kolla upp tider som nu träder i kraft.
Västtrafik, vårt regionala trafikbolag, gör nu storsatsningar och ambitionen är att antalet kollektivtrafikresenärer ska fördubblas fram till 2020. Det innebär många nya tåg och fler bussar och spårvagnar.
Samtidigt som bolaget satsar så är det problem i trafiken, inte minst för tågresenärerna. Många tåg trängs på stambanan och det påverkar framkomligheten. Snön ställer också till problem och många av oss om åker kollektivt försöker ta tidigare tåg utifall att.
Samma dag som Västtrafik gör en storsatsning på nya pendeln så finns det en riktigt elak satir i GP. Det är tecknaren P.S. som ännu en gång lyckats med en riktig "elaking". Denna gång om just Västtrafik. Där finns en ny slogan; "Om ni inte har en tid att passa, åk med Västtrafik". Visst är den elak? Som politiker säger vi ibland lite kryptiskt: Här finns en förbättringspotential.