Skövde har ett Vinterland

Nu drar Next Skövde igång en annonskampanj för att locka besökare till vårt Vinterland.Mängder av aktiviteter erbjuds, både utomhus och på våra intressanta anläggningar. Så här ser pressmeddelandet ut:
 

Skövde satsar som vinterort med bad, boende och skidåkning mitt i stan

NEXT SKÖVDE PRESENTERAR - 2012-12-17 08:14

 

 

Destinationsbolaget Next Skövde tillsammans med besöksnäringen gick i helgen ut i en gemensam kampanj om Skövde som vinterdestination. Kampanjen kommer att löpa fram till sportlovet.

I kampanjen, som går i Metro Göteborg och på Facebook, lyfts Skövde fram som ett sydsvenskt alternativ till fjällen. Här finns berget Billingen, mitt i staden och med ett klimat som södra Dalarna, med riktigt fina längdspår och skidbacke med snowboardpark samt bandy- och skridskobana. När man tröttnat på skid- eller skridskoåkning finns Arena Skövde med upplevelsebad och spa att ta sig vidare till. Eller varför inte Balthazar Science Center, någon av Skövdes över 300 butiker eller Skövdes fina stadsmuseum, som just nu visar en uppskattad Muminutställning.

"För den som inte är så intresserad av skidåkning har Skövde ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjen. Vi tror därför att alla ska kunna hitta något att sysselsätta sig med under en resa till Skövde", säger Jenny Almén Linn som är ansvarig för affärsområdet turism på Next Skövde.

Flera av boendeanläggningarna i staden har paket med bad på Arena Skövde redan idag. Något som har blivit mycket populärt de senaste året. Helt nytt är Billingehus paket med skidåkning, bad och boende i ett. " Ett paket som vi tror mycket på och som kommer att marknadsföras nationellet, men även i Danmark", säger Ellinore Andersson, på Billingehus marknadsavdelning.

Eftersom Skövde har så goda tågkommunikationer till både Stockholm och Göteborg, är det lätt att ta sig hit kollektivt från många håll. Buss 8 går från Skövde resecentrum upp till anläggningen varje timme och sportutrustning finns att hyra på plats.

Med bil tar det cirka 1,5 timme att köra från Göteborg.

" Vi tror att det här kan vara attraktivt för barnfamiljer i Göteborgsområdet, som en helgutflykt. På sommaren åker många till Skara Sommarland. Skövde ligger bara 15 minuter längre bort, med bil. Närmare med tåget", fortsätter Jenny.