FP-minister förskräckt över KD-förslag

Nyamko Sabuni är förskräckt och tar till hårda ord då hon förkastar Kristdemokraternas nya förslag om att ge föräldrar och barn mer tid tillsammans. Ett verklighetsfrånvänt förslag, menar hon i SvD.

Likaså sågas förslaget av andra poltiker och ledarskribenter, tex i dagens GP.

Att jämställdsministern går ut och tar till storsläggan visar på de stora skillnader som finns inom allianspartierna. Att Kristdemokraterna finns med i regeringen försvårar arbetet eftersom de övriga partierna är helt beroende på att KD finns med. Samtidigt driver KD en egen politik och står för familjen som samhällets främsta byggsten. Kritikerna menar att det är ett föråldrat sätt att se på samhället, vilket vi med kraft motsäger.

Det finns en del kloka resonemang i jämställdhetsministerns inlägg i Brännpunkt, men samtidigt undrar man över detta:
"Dessutom behöver man inte vara ett geni för att dra slutsatsen att en förälder aldrig kan jämställas med en utbildad förskolepedagog."

Vad betyder detta? Har FP anammats av den socialdemokratiska sociala ingenjörskonsten och menar att det är bättre att proffsen fostrar barnen, än att vi "vanliga" föräldrar gör det?

Jag tror att Sveriges barnfamilljer gillar Kristdemokraternas förslag och satsningar på att barn och föräldrar måste få mer tid för varandra. Arbetslinjen är bra, men den får inte innebära att man kallas "verklighetsfrånvänd" för att man vill arbeta några år i hemmet och ha barnen nära sig? Tid tillsammans är ett av Kristdemokraternas nyckelbegrepp och vi kommer att hävda att det inte bara är bra för familjerna att få mer tid tillsammans utan det gynnar hela samhället.

Äntligen har det blivit en rejäl debatt med anledning av att KD visar på den politik som man står för. Det bådar gott inför kommande valrörelse.

Kristdemokraterna gör skillnad i svensk politik.