Västsverige satsar på mat

Sverige ska bli matlandet. Så uttrycker ofta landsbygdsministern sin vision om att vi inte bara ska vara goda producenter av råvaror utan även arbeta med förädlingen av dem. Västsvenska Turistrådet har under flera år arbetat med Västsvensk Mersmak som innebär att restauranger satsar på god mat och med betoning på det närodlade. I GP finns en intressant artikel om satsningen där bolagets tfVD Lotta Nibell-Keating menar att västsverige ska bli bäst på mat.
Västkusten har självklart mycket att erbjuda men även Skaraborg har stärkt sin position. Här finns flera restauranger som ger goda matupplevelser.
Ett exempel är från Läckö (Finns flera goda restauranger i området). Nyligen har boendet uppmärksammats internationellt. Ett besök på Naturum Vänerskärgården - Victoriahuset - kan rekommenderas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett annat utflyktsmål är Laxhall (Torsö utanför Mariestad) och Hamnkrogen vid Brommösund. Där kan man sitta på bryggan och ut njuta av läckerheterna från Vänern och blicka ut över Brommö. Går även att åka färja till Brommö från Torsö och njuta av fantastiska badstränder