Nelson Mandela har inte gått ur tiden

En av världens största ledare - Nelson Mandela - sörjs av miljoner människor över hela världen. Monica Green uttalade sig och menade att han kommer att minnas och som hon sa "han har inte gått ur tiden" visar på det goda exempel som han personligen gjorde.
För några år sedan var jag på Robben Island där Mandela tillbringade 18 av sina 27 fängelseår. Bilden ovan är från den cell där han levde i fångenskap.
När han frigavs 1990 var det många som fruktade att han skulle förespråka en våldets konfliktlösning men istället talade han om försoning och förlåtelse. Utan hans milda och mänskliga sätt att hantera konflikterna under 90-talet hade nog inte Sydafrika blivit den stormakt som landet utgör idag.
De flsta sydafrikaner känner honom som Madiba. Egentligen en hederstitel för en äldre man inom hans klan, men det blev nog snarare hans namn. När begravningen kommer att hållas finns världens största ledare på plats. Det visar på hans storhet. Hans minne och gärning lever kvar. Han har inte gått ur tiden.