Stor konst visas i Konsthallen Skövde

Det var trångt i Konsthallen i Skövde Kulturhus idag. Hundratals hade kommit till Konsthallen för att ta del av Gerd och Henrik Allerts konst. Jan Gustafsson, ordförande för Skövde Allmänna Konstförening, har varit koordinator för utställningen och lagt ned många timmars arbete för att få vara med om att se bygdens största och uppskattade konstnärspars konst finnas med samma utställning. Håkan Andersson, som fotograferat konsten i flera konstböcker var invigningstalare och lyfte fram vikten av åskådarens möte med konstnärer. Vi har alla en resonanslåda som gör att vi tar emot konsten på vårt eget sätt och hans stora beundran för konstnärsparet var uppenbar.
Det var så många människor på vernissagen att det var svårt att se konsten, så det får bli flera turer dit igen.
Denna utställning kan nog bli en av publiktopparna då jag tror att många kommer att gå dit under julhelgerna med barn och barnbarn.
Tomas Asplund Gustafsson och hans medarbetare, denna gång i synnerhet Kjell Törnqvist, har skapat en mycket bra utställning. Sedan Tomas blev konstintendent så har också de gula ankorna blivit en symbol för honom. Även Henrik Allert fick en gul liten anka som ett minne från vernissagen.