David Lega - ännu en gång

Som politiker blir man glad över sina partivänners framgångar. Det sägs att delad glädje är dubbel glädje och ibland känns det bra att glädjas över andras framgångar. Ännu en gång lyfts kristdemokraten David Lega fram. I dagens GT skriver Johan Wopenka att de flesta politiker är okända. Förra veckan kom en granskning som Dagens Samhälle hade gjort över hur omtalade kommunstyrelseordföranden är. Då blev jag glad över att Skövdes KS-O Katarina Johansson fanns med på plats 34.
Wopenka skriver att de allra flesta lokalpolitiker är okända. I dag har också GP en s k maktlista där de tar upp de 100 mäktigaste personerna i Göteborg. Det verkar vara en mediernas förtjusning att producera sådana listor. Men det som var glädjande var att i efterforskningarna i Göteborg så fann man David Legas namn som det andra mest förekommande namnet i media. Endast Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande, var mer omskriven än David.
Detta fick redaktören att skriva följande:
"Efter Hulthén/Hulten borde rimligen oppositionsledaren Jonas Ransgård komma, men han får nöja sig med en tredjeplats. Klar tvåa är nämligen David Lega - anmärkningsvärt, med tanke på att han representerar "lilla" KD. Men det bekräftar i sig vad SOM-institutet noterade i sin opinionsundersökning om väljarnas inställning till de lokala politikerna, där Lega nådde överlägset bäst resultat (se GT:s ledare 27/12). Att han är en folkkär före detta elitidrottsman och språkrör för funktionshindrade, samt att han hållit en låg profil i debatten om trängselskatten, spelar in. Men han har skött sig väl, och frågan är snarast hur länge vi får behålla honom i Göteborg."
 
"Han har skött sig väl" - det är nog ett väldigt bra betyg, eller hur?
 
Enligt GT såg "listan" ut enligt följande: (Alltså mest förekommande lokala politiker i Göteborg)
 

Anneli Hulthén (S) - 570
David Lega (KD) - 349
Jonas Ransgård (M) - 302
Helene Odenjung (FP) - 202
Kia Andreasson (MP) - 154
Dario Espiga (S) - 142
Johan Nyhus (S) - 107
Mats Pilhem (V) - 99
Thomas Martinsson (MP) - 89
Martin Wannholt (M) - 61
Marina Johansson (S) - 51
Kristina Tharing (M) - 38
Maria Rydén (M) - 24