Inspiration för 1000 kristdemokrater

Med temat "Tid För Barnen" har 1000 kristdemokrater samlats i Helsingborg Arena för några dagars inspiration och kunskapsinhämtande. Inledningstalet som Göran Hägglund framförde engagerat avbröts många gånger av publikens applåder. Media skriver om hans ställning i partiet men det är väldigt svårt att tro på det som står i tidningarna om hans ställning. Hans tal var uppskattat och där framtonade en tydlig EU-kritisk roll, vilket jag gillar. Satsningen framöver handlar om barn och ungdomars uppväxtvillkor och det märks tydligt under Kommun- och Landstingspolitiska dagarna.
Jag var på ett riktigt bra seminiarium som handlade om Kultur på Recept- Skånemodellen. Man visade hur regionen, kommunen och samordningsförbundet använde kulturen som en läkande kraft. När jag för några år sedan lanserade begreppet "kultur på recept" så var alla oförstående. Nu finns det på riktigt i Helsingborg.
Under dagarna är det massor med seminarier där kunskap och goda exempel inhämtas. Samtliga partier kommer i år att ha något större evenemang och dagarna i Helsingborg är nog det största till antalet deltagare. Men i september kommer kristdemokraterna att kallas till Karlstad och då blir det riksting. Då har alla medlemmar möjlighet att lämna in förslag för att utforma den framtida politiken.