Bra initiativ, Västsvenska Handelskammaren, men glöm inte KD

Politik är viktigt. Men politiker är också viktiga. De behövs och gör en viktig insats. Den svenska modellen kräver att medborgarna vill göra en insats och engagera sig politiskt. Tankarna kommer från Johan Trouvé och Stefan Gustavsson från Västsvenska Handelskammaren. Tillsammans med Västra Götalandsregionen och flera andra västsvenska parter har de aktivt medverkat i den sk Västsvenska Arenan under Almedalen. I GT skriver de både en intressant och läsvärd artikel om vikten av fortsatt politiskt engagemang.
Det enda jag inte gillar är att de i första hand vänder sig till de tre största partierna, så uppmaningen måste bli att denna fråga är också aktuell för oss kristdemokrater.
Det är bra att Handelskammarens VD och näringspolitiske chef tar detta initiativ. Det välkomnas och deras debattartikel utmanar också andra företrädare: "Vi vill vädja till andra samhällsaktörer att också göra något. Vi får inte ta demokrati för givet. Det står för mycket på spel för att inte ta dessa frågor på största allvar."