David Lega - Sveriges tråkigaste person

Man tar sig för hakan då man läser rubriken i dagens GP. Jesper Odelberg, artist och ståuppkomiker anser att David Lega är Sveriges tråkigaste person. Säkert är det stor avundsjuka som ligger bakom angreppet. Men det lyfter också fram David Lega. Odelberg ger sig på Lega för att denne vid något tillfälle kallat sig stå-upp-komiker. 
Vi som lyssnat till David Lega i små och stora sammanhang vet att han är en av de allra bästa föreläsarna i Sverige om att tro och ta tillvara på de förutsättningar som varje individ har. Lega driver ofta med sig själv och sin funktionsnedsättning och bara det att han själv har kallat sig för en stå-uppare är en del av hans sätt att kommunicera. Den som känner David vet att hans funktionsnedsättning gör att han aldrig kan stå upp. Men detta anspelning går tydligen alldeles förbi Odelberg som i stället anser att han blir störd av Lega,
Jag tror inte att David Lega på något sätt förlorar på att bli hånad på detta sätt i GP, troligtvis blir effekten den motsatta. Och säkert kommer många, liksom detta inlägg, att kommentera David Legas starka förebild.
 
 
 
 
 
Läs hela intervjun med Jesper Odelberg i GP