En hel mässa om kvalitet

- Alla har varit här.
- Ingen annanstans kan man få lyssna till så många av Sveriges bästa föreläsare.
- Vad är nyttan med detta?
Åsikterna var blandade om man ska gå på de samtal som jag förde under kvalitetsmässan. Några lovordade och andra ifrågasatte. Kanske är det så ett bra arrangemang ska vara.
Mängder av utställare och många av Sveriges mest kända föreläsare har funnits på plats och mängder av nätverkande samtal har genomförts. Parallellt med Kvalitetsmässan genomfördes också Politikerdagarna och många förtroendevalda har varit i Göteborg.
Avslutning hade koppling till valen 2014. Sören Holmberg gav mängder av fakta och slutsumman av hans resonemang är att valsegern avseende riksdagsvalet är väldigt svår att förutse. Visst övertag för alliansen på några områden medan de röd-gröna ligger bättre till på andra. Däremot verkar det klart att Reinfeldt är klart populärast som statsministerkandidat.
EP-valet kallade han "träningsmatch" och att valet till Europaparlamentet 25 maj kan mycket väl påverka riksdagsvalet. Henrik Oscarsson menade att EP-valet har en helt annan dimension. Där handlar det mer om partierna och inte om att bilda regering. Detta kan gynna mindre partier eftersom folk röstar på det parti de gillar bäst och detta förklarar att Junilistan och Piratpartiet lyckades få representanter i Bryssel.
Bilden nedan är från den monter som beskrev en del av verksamheterna i Västra Götalandsregionen.