Några reflektioner efter Kristdemokraternas riksting

Under fyra dagar har vi varit samlade i Karlstad för att ta oss igenom 235 motioner (förslag) och en s k proposition om barn och ungas uppväxtvillkor. Detta dokument ska utgöra grunden inför valen 2014 och har namnet "Sverige - världens bästa land att växa upp i". Det handlar om vad kristdemokraterna vill göra för att få våra barn och familjer att trivas och få möjlighet att leva så att det s k livspusslet fungerar.
Rikstinget präglas av förhandlingar i storplenum. Jag har fått förmånen att få vara ordförande och det är ett uppdrag där man får hålla tungan rätt i mun. Tyvärr blir det inte alltid så, men emellanåt blev det ett och annat skratt. Överhuvudtaget var det en familjär stämning och lokalerna på Karlstad CCC var inbjudande. Kanske var det egentligen alla värdar och personalen på anläggningen som skapade trivseln, men de ljusa och öppna lokalerna som vette mot Klarälven var väldigt bra för vårt ändamål.
Kristdemokraterna är rätt många och då hundratals människor träffas under några dagar knyts många nya bekantskaper. Det är väldigt trevligt och inbjudande att våra ministrar Göran Hägglund, Maria Larsson och Stefan Attefall rör sig bland medlemmarna och upplevs som "en i gänget". Deras närhet till medlemmarna gör att man verkligen känner att man hör ihop. Tyvärr har inte alltid topparna i politiken det så lätt då det är mycket med säkerhet kring deras personer.
Nu inleds kampanjen inför supervalåret 2014. Först blir det Europaparlamentsvalet i maj och sedan de tre allmänna valen i september. Så nu känns det som att valkampanjen är inledd och det hela liknar ett maratonlopp. Inget är avgjort förrän man passerar målinjen.
Rikstinget var mycket inspirerande och mängder av politiska beslut togs. Att sätta barn och unga i främsta rummet tror jag är en bra satsning.