The big five of the sea

Den här veckan pågår World Food Travel Summit i Göteborg. Delegater från hela världen är samlade för att samtala om besöksnäringen och mat som reseanledning. Något som ökar. Att få äta tillhör ju vardagens händelser men många vill vara med om något extra då de är på resa. Äta, Bo och Göra är de tre ingredienser som kännetecknar en turist. I vår region ( Västra Götalandsregionen) har vi länge jobbat med maten. Varumärket Smaka På Västsverige är en del av detta. Något av det unika som erbjuds i vårt omräde är skaldjursresan. Fem av skaldjuren (räkan, krabban, musslan, havskräftan och ostron) är våra marina BIG FIVE. Detta uppmärksammas runtom i världen. (http://www.independent.co.uk/travel/europe/in-search-of-shellfish-in-west-sweden-8831767.html artikel i The Independant) är ett exempel på detta.
I morgon inleds årets hummersäsong och att vara med på hummersafari är en oerhört stark upplevelse. Det är vår förhoppnng att World Food Travel Summit ger Sverige ytterligare uppmärksamhet och att the swedish cuisine blir ändå mer omskrivet.
Vill du läsa mer om våra satsningar i västsverige så kolla på http://vastverige.com
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0