Förföljen av kristna måste uppmärksammas

Kyrkor som bränns. Fängelsestraff för att äga en bibel. Förbjudet att vittna. Inte tillåtet att samlas till gudstjänst. Förföljelsen mot kristna runt om i världen är stor. Organisationen Open Doors har återigen listat de 50 värsta länderna.
I topp är Nordkorea där man verkar ha en nolltolerans mot kristen tro. Ingen vet hur många kristna som finns men kanske handlar det om 400 000 personer. Av dem tror man att 60 000 befinner sig i arbetsläger.Open Door pekar ut Nordkorea som värstinglandet.
Som tvåa finns Somalia. Kunskapen om al-Shabab har ökat och medias bild är att de är beredda att använda extremt våld för att motverka andra religioner. Somalia beteckas som ett av världens farligaste länder och olika milisgrupper har kontroll eftersom en nationell ledning som styrt landet inte har funnits på många år. Mängder av somalier har lyckats att fly. I landet finns en mycket liten kristen minoritet.
Tredje landet på värstinglistan är Syrien. Sverige har nära relationer med Syrien genom att vi under många år tagit emot flyktingar. Under 2013 kom ännu en flyktingvåg och fler är på väg till Sverige. Islamiseringen av oppositionen i Syrien ökar och därför blir det ändå svårare för kristna att överhuvudtaget kunna vara kvar i landet. Allt tyder på att en kristen utrensning pågår. Här har Sverige spelat en viktig roll i mottagandet av kristna och allt tyder på att vi snart har fler kristna syrier i Sverige än vad som finns i Syrien.
Listans tio i topp som värsta exempel
1. Nordkorea
2. Somalia
3. Syrien
4. Irak
5. Afghanistan
6.Saudiarabien
7. Maldiverna
8. Pakistan
9. Iran
10. Yemen
 
Läs hela listan på Open Doors hemsida eller Kyrkans Tidning.
 
Lars Adaktusson, kristdemokraternas kandidat till Europaparlamentet, skrev en uppmärksammad debattartikel om detta på DN debatt i januari 2014.