Dags för årets matmässa

Smaka på Västsverige utvecklas ständigt. Maten blir allt viktigare och vi är stolta över alla krögare, kockar, råvaruproducenter och alla de som aktivt medverkar för att lyfta fram de västsvenska godsakerna. Vi har råvaror från både skogen, åkern, sötvatten och kusten som skapar en unik kombination av det lokalproducerade. Nästa helg (28 feb - 2 mars) är det dags igen för matmässan på Eriksbergshallen i Göteborg. Läser mer här. 24 producenter kommer att finnas på plats och temat är "ärlig mat".
Maten är rejält i fokus i debatten och då inte minst frågan om var maten är producerad. I Sverige finns många grisproducenter, men den branschen är i kris, eftersom vi väljer att köpa utlandsuppfödda grisar. Om fler handlade inhemsk mat skulle vi rädda kvar många jobb, slippa långa transporter och dessutom veta lite mer om vad vi verkligen äter.
Intresset för matlagning är också stort och på mässan kommer många att få tips och idéer för kommande köksupplevelser, men framför allt unika upplevelser kring bordsgemenskapen.

På mässan kommer du att möta ett erbjudande om en särskild matkasse. Där finns mat och recept. Det bygger på en måltid för fyra personer och kan bli ett sätt att först inspireras på mässan och sedan bjuda hem några vänner på ett "eftersnack".
 
Mässan är värd ett besök.