Några glimtar från första dagarna av Almedalen

Almedalen är ett enormt arrangemang. 3308 officiella evenemang, de flesta seminarier, genomförs under veckan. För oss Kristdemokrater var Göran Hägglunds tal i måndags en höjdare. Nyheter i talet handlade bland annat om att partiet ska driva idrott i skolan varje dag, erbjuda alla 85+ rätten att välja äldreboenden utan biståndsprövning och utredning av NATO-frågan.
Många kristdemokrater hade tagit initiativ till att ordna olika typen av möten. Michael Anefur presenterade sin rapport om hemlöshet som han genomfört på uppdrag av regeringen.
Underskatta inte Gudrun Schyman. Var hon än är så drar hon skaror. FI är en kraft att räkna med i svensk politik men kan knappast kunna samverka med något annat parti, inte ens vänsterpartiet. De är så extrema och ger gigantiska löften som aldrig kan infrias, men det verkar ändå som att de får stöd av många.
Skövde Kommun var också aktiva på många sätt under Almedalen. Bland annat hade ett initiativ tagits för att ordna ett seminiarum kring den samhällsförändring som pågår på grund av förändringar inom försvarsmakten. Försvarsmaktsråd Skaraborg ordnade eventet där Leif Walterum representerade kommunen.
Mängder av TV-sändningar genomfördes. SVT sände i flera olika kanaler. Dessutom var det sändningar hela dagar via webb-TV från bl a Expressen, Aftonbladet och flera andra.
 
Det är en enorm förmån att kunna slinka in på ett seminarium och möta ledande forskare, engagerade politiker, representanter från både företag och organisationer, alla laddade med mängder av kunskap, och dessutom är seminarierna gratis.
Undrar om det finns något liknande någon annanstans i världen.