Vilken är den viktigaste frågan?

Alla politiska partier funderar kring vilken som är den viktigaste frågan inför valet i september. De senaste åren har det visat sig att det ofta dyker upp något som varit svårt att förutse. Säldöd eller utförsäkringar har varit sådana exempel och inför EU-valet blev svensk mat med ett särskilt fokus på griskött en fråga som fick stort utrymme i debatten. Ebba Busch Thor förutsåg detta och hade kampanjbilder med en gris i famnen. Det var inisiktsfullt av henne att tidigt bedöma vikten av griskrisen.
För några år sedan bestämde sig kristdemokraterna att ha barn och ungas uppväxtvillkor som den prioriterade frågan. Det gäller fortfarande men den har knappast poppat upp som en fråga som diskuteras särskilt mycket. Som parti försöker vi ständigt blås liv i den men man kan konstatera att den lågan flammar lågt. Men det borde vara så att det som rör barn och ungas framtid borde vara högst på agendan.
Nu återstår några veckor, kanske något mer, innan alla partistrateger måste bestämma vad som ska stå på affischerna. För Kristdemokraterna kommer det nog att handla om att vi håller fast vid barn och unga. Men vi får se om ett tag.